Acces pentru toți

În România, la momentul actual, fiecare treaptă reprezintă o barieră de netrecut pentru o persoană cu dizabilități locomotorii. Accesul ne este îngreunat atât de mediul fizic inaccesibil cât și de atitudinea autorităților față de problema accesibilizării. Instituțiile nu au rampe sau lifturi ori rampele sunt mult prea abrupte, scările fiind obstacole zilnice pe care suntem nevoiți să le escaladăm.

Lipsa accesului este unul din principalele obstacole cu care ne confruntăm. Acest lucru ducând la excludere din viața comunității.

Pentru ca toate persoanele cu dizabilități să aibă acces în mod egal, anul acesta ne-am propus să achiziționăm o rampă mobilă destinată utilizatorilor de scaun rulant.

Pe de o parte, ne dorim ca instituțiile să preia modelul de bună practică și să înceapă procesul accesibilizării, iar pe de altă parte, dorim să venim în sprijinul comunității.

Scopul nostru este acela de a facilita accesul utilizatorilor de scaun rulant, a persoanelor cu mobilitate redusă și a mămicilor cu copii în cărucioare în spațiile publice inaccesibile din Timișoara.

Ne dorim să fim parte a comunității, cetățeni utili și activi, însă pentru aceasta avem nevoie de un mediu accesibil.

Ne puteți sprijini în lupta noastră pentru un mediu accesibil aici: descărcați formularului 230.

Raluca Popescu
Copreședinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *