Cosmin, un exemplu pentru toți!

Cosmin a fost operat de inimă când a avut 3 ani.

A trecut peste probleme iar acum a terminat facultatea de asistență socială. A fost un student bun.

El va ajuta alte persoane cu dizabilități pentru a trece mai ușor peste probleme. El vrea să se monteze rampe pentru persoanele în cărucioare. La fel informațiile importante să fie și în limbaj ușor de înțeles.

Tatăl lui Cosmin se bucură mult pentru Cosmin!

În timpul liber Cosmin este DJ. DJ înseamnă că pune muzică la petreceri.

Timișoara, 21 mai 2012. În momentul în care Cosmin s-a îmbolnăvit grav de inimă, doctorii i-au avertizat părinții să se pregătească de ce este mai rău. Acum Cosmin a absolvit Universitatea de Vest din Timișoara.

Cosmin a avut 3 ani când tratamentul administrat în România pentru suflul sistolic a fost inadecvat și a fost transportat de urgență cu avionul la Viena unde a suferit o operație pe cord deschis. Atunci, medicul specialist i-a dat 25% șanse de supraviețuire și cu riscul de a nu mai putea merge niciodată.

Dar Cosmin a întrecut toate așteptările. Și-a revenit după 8 luni de comă. Deși pentru următorii 3 ani a trebuit să folosească un scaun rulant, la vârsta de 6 ani a învățat să meargă din nou uimind lumea medicală.

Vineri, tânărul de 23 de ani a demonstrat că este capabil de lucruri și mai mari absolvind studiile de asistență socială la Universitatea de Vest din Timișoara.

Pregătind lucrarea de licență cu tema comunicării non-verbale, Cosmin a declarat că dorește să lucreze cu persoane cu dizabilități pentru a-i ajuta să-și atingă potențialul maxim.

”Persoanele cu dizabilități se confruntă cu provocări în fiecare zi, începând cu faptul că nu pot intra în clădiri publice din cauza inaccesibilității fizice până la faptul că informațiile de interes public sunt greu de înțeles pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.”

”Dar sunt lucruri pe care le putem schimba. De exemplu să montăm rampe sau lifturi pentru persoanele în scaun rulant, iar în cazul informațiilor de interes public ele se pot traduce și în limbaj ușor de înțeles”, ne-a oferit unele soluții Cosmin.

Prietenii și familia lui Cosmin au fost alături de el și când a venit momentul sărbătoririi. ”Sunt foarte mândru de fiul meu pentru tot ce a realizat până acum. Sper să nu se oprească aici!” a declarat tatăl lui, Valeriu Miloș.

Și profesorii au fost mulțumiți de evoluția lui Cosmin. ”S-a evidențiat din primul an ca o persoană care reușește să-și facă și mențină un număr mare de prieteni, a reușit să devină foarte popular și implicat în toate manifestările științifice ale departamentului, fiind o persoană vizibilă, caldă, empatică și eficientă” a declarat dr. Cosmin Goian, directorul departamentului de asistență socială.

Cosmin este membru ”Ceva de Spus”, un grup de auto-reprezentanți, persoane cu dizabilități care au realizat cât de important este să-și comunice opiniile și să-și ceară ferm drepturile în comunitate.

În timpul său liber mixează muzică sub numele DJ Junior și este fan hip-hop.

7 Responses to Cosmin, un exemplu pentru toți!
 1. Andreea Reply

  Felicitari pentru tot ceea ce faci. Sa nu te lasi batut nicio secunda si continua sa ai atat de multa incredere in tine ca si pana acum!
  Te felicit din tot sufletul si mult succes in tot ceea ce o sa-ti propui sa faci in continuare!
  >:D< :*:*:*

 2. Mariuca Reply

  Felicitari Cosmine, ma bucur pentru tine. Te-am cunoscut impreuna cu fiica mea la Mamaia in urma cu ceva timp. Proiectele tale de viitor ma bucura si nu-mi ramane decat sa-ti urez mult succes si multa sanatate. Felicitari si parintilor tai pentru sprijinul acordat.
  Mariuca si Ioana Borz, Oradea

 3. cosmin.mihai.milos Reply

  va mulțumesc foarte mult pentru cuvintele frumoase pe care mi le adresați va ramna profund recunoscător ….

 4. claudiu Reply

  Ne cunoastem de putin timp dar ai reusit sa-mi demonstrezi ca barierele persoanelor cu dizabilitati pot fii depasite si tu esti cel mai bun exemplu. Iti doresc succes in tot ceea ce vei face in continuare

 5. Dana Reply

  Ceau Cosmin Tu poti fii un exmplu foarte bun pentru oricine prin ceea ce ai facut si continui sa faci.Ma bucur ca sunt printre persoanele privilegiate care te cunosc. Esti un invingator

 6. Predescu Cerasela Reply

  Buna Cosmin,
  felicitari, draga Cosmin! Ce mandra sunt sa te vad asa chipes si cu hainute de sarbatoare! Bravo Cosmin! Mi-a facut mare placere sa te cunosc si sa petrecem impreuna la Istanbul, sa avem discutii interesante…
  Mult succes, Cosmin.
  Cerasela

 7. emilia Reply

  Ciao! Ma numesc Emilia Matei eu iiti doresc multa sanatate si mult succes in tot ce faci in continuare si sa nu te las niciodata. si eu sunt o persoana cu dizabilitati. iti doresc o seara frumoasa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *