Geanina accesibilizează libertatea

Geanina Bolba, proaspăt absolventă a Facultății de Arte, secția design vestimentar a convins juriul Galei Persoanelor cu Dizabilități că este cea mai potrivită pentru a accesibiliza libertatea.

ActiveWatch și Fundația Motivation România, alături de Fundația Vodafone România și Dedeman, au organizat cea de-a treia ediție a Galei Persoanelor cu Dizabilități “Accesibilizați libertatea” oferind 5 premii. La categoria Oameni cu desăvârșire premiul juriului a fost primit cu multe emoții de Geanina Bolba, designer vestimentar, care a absolvit facultatea în ciuda celor 52 de trepte care trebuiau escaladate zilnic, pe durata celor 3 ani de studiu, facultatea neavând lift sau rampe de acces.

“A fost o mare provocare şi o reală nedreptate, dar pentru a ajunge la ore un aveam altă soluție. Mama mă lua de sub brațe și porneam să-mi realizez visul: să devin designer vestimentar” ne povestește Geanina.

Pe lângă obstacolele fizice a trebuit să lupte și cu mentalitatea oamenilor din jur, care o vedeau mai degrabă un asistat decât o persoană care poate fi utilă societății.

Colecția ”Cameleonul – Curajul de expresie” semnată Geanin B, este cea care a adus-o în prin plan, fiind una originală și prezentată în cadrul mai multor evenimente de modă din Timișoara.

Pe lângă creațiile ei de success, Geanina a convins juriul și datorită activității ei în grupul Ceva de Spus, fiind foarte activă în lupta noastră pentru respect.

”Sunt foarte mândră de premiul pe care l-am primit. Mă bucur că există asemenea evenimente, unde sunt promovate abilitățile și talentele persoanelor cu dizabilități la nivel național. Însă nu aș fi reușit să termin o facultate, dacă mama nu ar fi fost cu mine în fiecare clipă și nu m-ar fi susținut, la propriu și la figurat, în fiecare clipă. Datorită ei și logodnicului meu am reușit să-mi termin studiile, să-mi întemeiez o familie și să trăiesc o viață cât se poate de obișnuită, ca oricine altcineva.” ne-a declarat Geanina. Dar mai multe despre viața Geaninei puteți vedea în filmulețul de pe site: www.cevadespus.ro/marturii/geanina.html

Premiul a fost înmânat de către Ioana Ciobanu, o altă membră a mișcării Ceva de Spus, care a fost prezentă în calitate de Mesager Global Special Olympics.
Gala Persoanelor cu dizabilități dorește să demonstreze publicului beneficiile pe care le are societatea ca urmare a integrării persoanelor cu dizabilități: în învățământul de masă / pe piața muncii / în viața culturală și în politici publice. De aceea, prezintă public cazuri de succes și modele de bune practici și îi aplaudă pe aceia care sprijină persoanele cu dizabilități.