Întâlnirea din Brussel cu conducerea EPSA

În data de 20.01.2014 Eli şi Zoli au fost plecaţi pentru 2 zile la Bussel la întâlnirea autorepezentanţilor EPSA.

La Brussel s-a întâlnit board-ul EPSA, 4 persoane cu dizabilităţi intelectuale şi persoanele lor de suport.

EPSA este platforma europeană a autoreprezentanţilor unde persoanele cu dizabilităţi intelectuale îşi fac vocea auzită şi vorbesc despre drepturile lor. În conducerea EPSA se află o fată din
Croaţia, Senada, o fată din Anglia, Ciara şi 2 fete din România, Eli şi Luminiţa.

La întâlnire s-a discutat despre:
• Conferinţa pentru autoreprezentaţi din Croaţia, 2013
Am discutat despre cum a fost, ce schimbări trebuie făcute pentru conferinţa din 2015. S-au propus urmatoarele teme pentru 2015: locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilităţi , dezinstituţionalizare, viaţă de familie, dreptul la decizie, respect, cum să facem materiale uşor de înţeles, sexualitate.
• Alegeri pentru conducerea EPSA în luna mai 2014
În perioada 15-17 se vor organiza alegeri pentru conducerea EPSA. Autoreprezentanţii vor alege 5 persoane care să-I conducă pentru urmatorul an. Până în aprilie persoanele din conducerea EPSA trebuie să facă un plan de activitate pentru perioada mai 2014- mai 2015.În acest plan se găsesc lucrurile pe care EPSA vrea să le facă pentru autoreprezentanţii din Europa.
• Cum să facem membrii EPSA mai activi
Fiecare membru din conducerea EPSA este responsabil să ţină legatura cu membrii din anumite ţări din Europa. Eli este responsabilă să ţină legătura cu membrii din Ungaria,Norvegia, Olanda,Danemarca.
• În luna iunie va avea loc o conferinţa Inclusion Europe în Kenya

În timpul liber am vizitat oraşul unde am văzut o statuie în formă de băieţel care face pipi. Această statuie este simbolul Brussel-ului. Povestea spune că acest băieţel a salvat oraşul Brussel. Atunci când olandezii au vrut să dea foc oraşului, băieţelul a stins fitilul cu urina lui.

Seara am ieşit la un pahar de bere. Eli a avut ocazia să guste pentru prima dată bere de cireşe.

Sper ca autoreprezentaţii din Europa să-şi unească forţele pentru a conştientiza oamenii fară dizabilităţi că şi persoanele cu dizabilităţi fac parte din comunitate.

One Response to Întâlnirea din Brussel cu conducerea EPSA
  1. Strătilă Andrei Reply

    Sunteți bravo și țineți-o tot așa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *