Întâlnire Manu Chao și Ceva de Spus!

Încă cu o zi dinaintea concertului, cu toții eram tare nerăbdători să-l întâlnim pe Manu Chao, presimțeam că va fi o întâlnire plăcută,însă nu ne-am fi imaginat că va fi cu mult peste așteptări!

Am ajuns mai devreme la Muzeul Satului pe o ploaie torențială, dar nu ne păsa, pentru că abia așteptam să-l cunoaștem pe Manu Chao!

Ne-a întâmpinat cu un zâmbet cald pe chip de parcă ne-am fi cunoscut de mult timp și ne-a abordat cu o naturalețe pe care mereu mi-am dorit ca oamenii să o aibă atunci când întâlnesc persoanele cu dizABILITĂȚI.

Am avut bucuria de a-i povesti despre ceea ce facem la Ceva de Spus și care este deviza noastră:”Vrem RESPECT pentru abilitățile noastre și nu milă pentru dizabilitățile cu care ne confruntăm”! În tot acest timp, mă privea în ochi ascultând cu atenție și interes, având răbdare să mă asculte până la capăt.

Au trecut tare repede clipele cu el, și prima uimire a fost atunci când a acceptat să transmită într-un mesaj video că susține demersul nostru pentru achiziționarea unui microbuz accesibil, purtând șapca Ceva de Spus pe care i-am dăruit-o ca amintire de la noi. Mi se părea incredibil!

Apoi, managerul ne-a spus că le-ar plăcea să transmit deviza noastră, pe scenă, înaintea începerii concertului. Înainte de a urca pe scenă, Manu Chao m-a încurajat spunându-mi că odată ce ajung pe scenă toate emoțiile trec și magia începe! A știut el bine ce spune!

În scurte cuvinte, am spus publicului cine suntem și am transmis mesajul nostru.

Ne-am bucurat pe muzica lui Manu Chao, și a fost grozav să pot vedea ce se întâmplă de pe minipodiumul special amenajat utilizatorilor de scaun rulant, pe scenă.

A doua zi după concert, am primit vestea că Manu Chao dorește să ne susțină și financiar cu o donație.

Mulțumim PLAI Festival și lui Manu Chao pentru că ne-ați arătat că magia există oricine ai fi!

Raluca Popescu
Copreședinte
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *