Lansare broșură „Drepturile noastre pe înțelesul nostru”

În data de 18. 04.2016 am avut lansarea broșurii ușor de înțeles Convenția ONU.
Evenimentul s-a ținut în Sala Expoziţională a Primăriei Timişoara.
La acesta întâlnire au fost prezenţi: organizaţii neguvernamentale, DGASPC,Inspecţia socială, Universitatea de Vest.
Raluca Popescu copreşedintele Asociaţiei Ceva de Spus a făcut deschiderea iar după aceea Elisabeta Moldovan copreședinte a vorbit despre cât de greu i-a fost să facă aceasta broşură în uşor de înțeles.
Moldovan Elisabeta împreună cu persoana sa de suport Anca David au lucrat un an de zile la această Convenţie să o traducă într-un limbaj uşor de înţeles pentru persoanele cu dizabilităţi intelectuale.
Ne bucurăm că am putut face această broșură pentru persoanele cu dizabilităţi.
Mulţumim donatorilor de la TIMOTION că au fost alături de noi şi ne-au sprijinit în demersul nostru.
Descarcă de aici broșura

Timp de 1 an de zile Elisabeta Moldovan, autoreprezentanții Ceva de Spus, împreună cu persoana lor de suport Anca David au muncit la Traducerea Convenției ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități.

Astfel că ziua de 18 Aprilie a fost o zi cu mult soare pentru noi. Și la propriu și la figurat. Am avut lansarea broșurii „Drepturile noastre pe înțelesul nostru”.
Procesul traducerii Convenției nu a fost unul simplu și a fost nevoie de multă răbdare, sprijin până să o putem înțelege iar apoi să fie tradusă în limbaj ușor de înțeles.
Broșura “Drepturile noastre pe înțelesul nostru” este destinată persoanelor cu dizabilități dar și instituțiilor publice.

Pe de o parte ne dorim ca persoanele cu dizabilități să afle despre drepturile lor, iar pe de altă parte instituțiile publice să înceapă să accesibilizeze informațiile și pentru persoanele cu dizabilități intelectuale.

Alături de noi au fost prezenți la eveniment reprezentanții organizațiilor neguvernamentale, DGASPC-ului, Inspecției Sociale și ai Universității de Vest.

Nu puteam realiza această broșură fără sprijinul tuturor celor care ne-au susținut anul trecut la TIMOTION. Cu ajutorul lor am reușit să strângem 7,930 RON, sumă care s-a folosit exclusiv pentru crearea acestei broșuri.

Mulțumiri speciale :
Dan Ungureanu pentru realizarea pictogramelor

Raluca Popescu

Descarcă de aici broșura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *