Semafoarele sau cum să circuli liber prin oraș

Fiecare ieșire în oraș reprezintă o adevărată provocare pentru noi persoanele cu dizabilități. Gropile din asfalt, bordurile înalte, lipsa semafoarelor acustice, toate acestea sunt obstacole dificile pe care persoanele nevăzătoare le au de înfruntat.

Văzănd că prin oraș lucrurile se mișcă foarte încet în ceea ce privește accesibilizarea, am decis să luăm atitudine și să ne facem vocea auzită. Mai exact, am făcut o scrisoare către Serviciul Transport și Siguranța Circulației unde am prezentat punctual dificultățile cu care ne confruntăm în oraș, atrăgând în același timp atenția și asupra lipsei semafoarelor acustice pentru persoanele nevăzătoare.

Este bine de știut faptul că la momentul acesta sunt amplasate aproximativ 3 semafoare acustice în tot orașul pentru persoanele nevăzătoare.

Răspunsul venit în urma scrisorii noastre a fost unul prompt și am primit promisiunea că „vor fi amplasate dispozitive acustice de avertizare a pietonilor. Prin intermediul acestor dispozitive persoanele nevăzătoare vor putea beneficia de accesibilizare la traversările de pietoni, dispozitivele emitând semnale sonore diferențiale, atât pentru culoarea roșie cât și pentru culoarea verde”.

Acum promisiunea fiind făcută nu mai e loc de dat înapoi iar noi vom monitoriza îndeaproape felul în care se va desfășura întregul demers.

Toate acestea pentru că ne dorim să putem circula prin oraș fără a mai avea obstacole la tot pasul.

Raluca Popescu
Copreședinte

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *