Degustare de vin pentru microbuz

În data de 21.11.2013, Asociația Ceva de Spus a ținut o degustare de vin. Intrarea a fost de 75 lei de persoană și banii au fost strânși pentru cumpărarea unui microbuz accesibil. Au participat 30 de oameni și 4 tineri din asociație, Cristina Huțu, Tiberiu Novakovits,Cosmin Miloș și Moldovan Elisabeta. La degustare s-au încercat vinuri din crama Alira .Cel mai important lucru a fost că oamenii au fost deschiși și implicați și ne-au dat o mână de ajutor. Eu am fost pentru prima oară la degustare și m-am simțit foarte bine. Cel mai mult mi-a plăcut licitația pentru că a fost prima data când am văzut acest lucru. Am întâlnit oameni noi cu care am povestit despre ce facem noi și cu ce ne ocupăm la asociație.
Zoli a vorbit oamenilor despre fiecare sticla de vin, despre gust, aromă și despre cum trebuie băut. Înainte să gustăm vinul trebuie turnat puțin în pahar și trebuie mirosit.Paharul de vin se ține de picior și se învârte pentru ca mirosul să fie mai puternic. Când iei prima gură de vin este bine să plimbi băutura în gură pentru a simți mai bine gustul. Știam aceste lucruri de mai demult dar pentruprima oară am văzut mai mulți oameni cum gustă.

L-am avut pe Cristi Țecu ca fotograf profesionist care a făcut poze in timp ce degustam acele vinuri bune.

La final s-a ținut o licitație pentru 4 sticle cu vin Alira și o sticlă magnum. La licitație se cumpără obiecte care sunt primite gratis. Cel care ține licitația pune un preț și cei ce participă urcă prețul. Cel care oferă cel mai mult rămâne cu obiectul.

S-au strâns in total 3885 lei pentru microbuz acesibil pentru Asociația Ceva de Spus.
Mulțumim cramei Alira pentru că ne-a sponsorizat, Bibloteka – sala de lectură pentru găzduire și oamenilor care au răspuns invitației.

Eli