Annapurna – Camp1 (5000 m)

Ieri, 09 Aprilie 2014, Zsolt, George şi Cătălin au ajuns cu bine în Camp 1 – 5.000 m (Tabăra 1), iar Cristi urcă acum.

Astăzi, 10 Aprilie, Zsolt cu George au coborât la depozitul de echipament de la 4500 m şi urcă înapoi în Camp 1, urmând ca mâine să urce cu echipament spre Câmp 2. Cătălin a rămas în Camp 1 pentru că nu se simţea prea bine.

Au parte de dureri de cap şi senzaţii de greaţă, ceea ce e firesc în procesul de aclimatizare.

De dimineaţă vremea a fost ok iar acum a început să ningă slab, aşa cum arăta şi prognoza meteo.

Având în vedere că sunt de doar câteva zile pe munte, băieţii se mişcă bine la altitudine şi avansează foarte bine cu echiparea taberelor şi transportul echipamentului pe munte.

Reamintim că nu se folosesc şerpaşi sau oxigen suplimentar în ascensiunea muntelui.

O întâmplare mai puţin plăcută, despre care mi-a povestit Zsolt acum, s-a întâmplat în prima zi când au ajuns în Tabăra de Bază şi anume, când au făcut cunoştinţă cu norvegianul care se afla acolo şi face ascensiunea cu şerpaşi, ei s-au prezentat că sunt din România, iar el a făcut remarca “e plină ţara de cerşetori români”. Cu siguranţă lor nu le-a picat prea bine să fie întâmpinaţi în acest fel. Poate după această expediţie, norvegianul îşi va schimba părerea şi totodată ar fi frumos ca în lume să se afle şi de altfel de români, de exemple pozitive cum sunt şi membrii echipei româneşti Annapurna 2014 şi nu numai.

În același timp, la rândul nostru, noi autoreprezentanții “Ceva de Spus”, ne luptăm să schimbăm această percepție care există asupra persoanelor cu dizabilități. Și anume: că nu pot face prea multe, sau nu pot fi utile. Zi de zi, tindem spre mai mult.

Ne dorim să devenim exemple de urmat, să arătăm că voința chiar poate muta munții din loc! Iar mai presus de orice, să arătăm ca SE POATE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *