20 pentru Pavel sau legătura dintre vin și autism …

Pavel este un copil de 4 ani cu autism. Din această cauză el nu se joacă cu alți copii și nu vorbește cu ei. El repetă unele lucruri în mod involuntar.

Pavel are nevoie de terapie. Pentru acest lucru el are nevoie de bani iar noi îl ajutăm să-i strângă.

Banii îi dau 20 de oameni din Timișoara timp de un an. Ei sunt invitați la câte o degustare de vin în fiecare lună. Sperăm să reușim să strângem toți banii pentru el.

Dați-mi voie să vi-l prezint pe Pavel: http://pavelvlad.webs.com/. Un băiețel de 4 ani, energic, simpatic, jucăuș, la prima vedere ca orice alt copil de vârsta lui. Pavel însă suferă de autism și pentru a avea un comportament asemănător celorlalți copii de vârsta lui are nevoie de terapie zilnică care costă. Însă părinții lui Pavel sunt oameni care știu ce este bine pentru fiul lor, știu ce vor și cum vor, știu ce trebuie să facă pentru ca peste câțiva ani, cu multă muncă, Pavel să poată trăi o viață obișnuită.

Ne-am hotărât să-i ajutăm să treacă cu bine peste perioada asta foarte importantă în dezvoltarea lui Pavel, și deoarece unde’s mulți puterea crește, suntem în căutare de 20 de oameni care doresc să se implice în acest demers al nostru.

Dar ce legătură are vinul cu autismul?

Căutăm 20 de persoane care sunt dispuși să doneze lunar, timp de un an 50 de lei. În schimbul acestei sume, pe lângă respectul și recunoștința familiei vor avea parte lunar de câte o degustare de vin de excepție datorită cramelor care ne vor dona vinurile. Primele cinci degustări vor fi susținute de Cramele Recaș, Crama Oprișor, Cramele Halewood, Crama Rotenberg și Vinarte care prin sponsorizările lor dau dovadă de responsabilitate socială și implicare în problemele comunității.

Așadar căutăm 20 de persoane care doresc să-l ajute pe Pavel, doresc să schimbe viața unui copil și nu în ultimul rând le place vinul.

Detalii suplimentare la Marian Vlad -tatăl lui Pavel (e-mail: meryvlad@yahoo.com, tel: 0769 604 957) sau  Zoltán Szövérdfi – organizatorul acțiunii (e-mail: zoli@cevadespus.ro, tel: 0721 613 521).

 

*Autismul este o dizabilitate de dezvoltare care se manifestă prin deficiențe de socializare și comunicare respectiv prin comportamente repetitive și stereotipice.

5 Responses to 20 pentru Pavel sau legătura dintre vin și autism …
 1. Ceva de Spus Reply

  Prima întâlnire va avea loc în data de 29. mai 2012. la Casa Bunicii 2.
  Îl vom cunoaște toți pe Pavel și vom degusta vinurile de la Crama Rotenberg.

  Mulțumim Casa Bunicii pentru găzduire!

 2. Ceva de Spus Reply

  A doua întâlnire va avea loc în data de 25. iunie 2012. la Bibliotheka, Casa de lectură și vom degusta vinurile Cramei Oprișor.

  Mulțumim Bibliotheka pentru primire!

 3. Ceva de Spus Reply

  17 iulie 2012. la Enoteca de Savoya, degustăm vinurile Cramelor Recaș!

  Mulțumim frumos găzduirii și vinurilor oferite gratis!

 4. Ceva de Spus Reply

  3 Septembrie la Symphony Cafe Bastion degustăm vinurile Cramei Halewood!

  Mulțumim frumos cramei pentru vinuri și cafenelei pentru găzduire!

 5. Ceva de Spus Reply

  22 octombrie la Enoteca de Savoya ne vom bucura de vinurile Cramei Petro Vaselo!

  Mulțumim frumos sponsorilor și donatorilor!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *