“Când prunele CDS fac țuica bună”

În weekend-ul 15-17 septembrie a avut loc la Herculane conferința autoreprezentanților Ceva De Spus.

Credem că putem deveni întotdeauna mai buni și ne putem dezvolta constant, tocmai de aceea tema conferinței a fost IMPLICAREA.

În prima zi, Raluca și Tibi au ținut un workshop numit: Cine râde mai bine menit să ne ajute să redescoperim amintirile frumoase care ne leagă dar și calitățile tuturor colegilor noștri.

Nu înainte însă, le-au dat celor din sală o sarcină pe care să o îndeplinească până în ultima zi a conferinței.Aceea de a crea o nouă amintire sau o surpriză în perechi. 

În a 2a zi, Mona și Roxana au purtat discuții constructive cu noi despre implicare,ce este,de ce este importantă, dar și despre abilitățile noastre, cum le putem folosi în acțiunile și activitatea Ceva De Spus. Le mulțumim tare că ne-au ajutat să descoperim lucrurile într-o altă perspectivă și ne dorim să punem în practică cât mai bine tot ceea ce am învățat de la ele.

În cea de-a 3a zi, Simona,Dana și Zoli ne-au pus imaginația la contribuție, printr-un exercițiu în care fiecare am spus cum ne dorim să fie Ceva De Spus până în 2020.Pentru aceasta e nevoie de structură, implicare și dedicare din partea noastră, a tuturor.

Un moment emoționant a fost acela, când la final perechile și-au prezentat poveștile și experiențele și au descoperit împreună calitățile și punctele comune pe care le au.

La final, Simona și Raluca au împărțit niște prune colegilor și au creat o poveste însoțită de un mesaj : Deși suntem diferiți asemenea unor prune, fiecare avem același loc sub soare,avem calități și este nevoie de implicarea fiecăruia pentru a face o treabă bună.

Am plecat acasă cu mintea și sufletele mai deschise, dornici de a face cât mai mulți pași spre ținta propusă: de a face viața noastră și a tuturor persoanelor cu dizabilități mai bună și frumoasă.

Raluca Popescu

Proiect cofinanțat din fondurile strânse în cadrul evenimentului Timotion – Timisoara se misca!, organizat de Clubul Sportiv Asociația Alergotura și Fundația Comunitară Timișoara.