Când vinul își spune povestea

Deși ediția Salonului ROvinHUd 2016 s-a încheiat, noi deja suntem cu gândul la cea din 2017.

Mai mult decât atât, ne dorim să ne dezvoltăm cât mai frumos și să învățăm cât mai multe din tainele vinului.
Astfel că noi, autoreprezentanții Ceva de Spus, am participat sâmbăta aceasta la un training de inițiere în degustarea vinului.

Am învățat la ce anume trebuie să fim atenți atunci când degutăm un vin.
Pentru început, am putut observa că sunt mai multe tipuri de pahare din care putem degusta. Unele pahare sunt mai mari, altele mai mici în funcție de ceea ce dorim să degustăm.
De asemenea am învățat cum putem deschide corect o sticlă de vin cu ajutorul unui tirbușon.

Odată turnat vinul în pahare, am putut trece la analiza acestuia.
Cu ajutorul unei hârtii albe am putut vedea mai bine diferitele culori pe care vinul le are. De la cele pale până la cele mai puternice. În funcție de acestea, ne putem da seama dacă vinul din pahar este unul tânăr sau nu.
Apoi am putut trece la analiza olfactivă. Poate printre cele mai interesante lucruri a fost să descoperim cum același vin turnat în pahare poate avea diferite arome pentru noi, în funcție de cunoștiințele și experiențele fiecăruia.

Și nu în ultimul rând am trecut la degustare.

Vinurile pe care le-am degustat au fost: Crâmpoșie selecţionată de la Avincis, Chardonnay Sophia de la Carastelec, rose de la Crama Bauer, Pinot Noir Otarniţa de la Petro Vaselo, Fetească Neagră cu Cabernet Sauvignon de la Et Cetera și Tokaji Szamorodni.

Dacă ar fi să tragem o concuzie în urma acestui training am putea spune cu siguranță că orice vin are o poveste.
Indiferent de vinul pe care alegem să îl degutăm, important este să ne bucurăm de el în compania celor dragi și să creem cele mai frumoase amintiri.

Noi tocmai ce am mai creeat una. 🙂

Mulțumim Zoli pentru că ai împărtășit din cunoștiințele tale cu noi! 🙂

Raluca Popescu

vin