Distracție, aniversare și persoane cu abilități!

De 1 mai am fost la Lugoj. Acolo ne-am întâlnit autoreprezentanți din Deva, Lugoj și Timișoara. Am vizitat Casa Clementina. Acolo locuiesc tineri care au plecat din insituții.

Apoi ne-am dus la grădina lor. Am mâncat mici, cârnați, costiță, salată și tort de înghețată. Zabar ne-a făcut foarte multe clătite.

Ne-am uitat la filmul cu Andrei. El este un autoreprezentant din Hunedoara, foarte bun sportiv. A primit medalie și de la Președintele României.

I-am cântat La mulți ani lui Dariu pentru că a fost ziua lui. A primit cadouri și multe pupături.

Acolo ne-am simțiti foarte bine, ne-am făcut noi prieteni.

Știți câte clătite se pot face din 5 kg de făină?

De 1 mai ne-am hotărât să aflăm răspunsul corect, astfel că ne-am întâlnit autoreprezentanți din Deva, Timișoara și Lugoj la Casa Clementina unde ”master chef”-ul Zabar ne-a așteptat cu muntele de clătite.

Înainte însă de a afla răspunsul am vizitat Casa Clementina unde trăiesc tineri proveniți din sistemul de protecție al copilului din Lugoj și sunt pregătiți pentru o viață independentă. Este un loc primitor care emană multă căldură, siguranță și voioșie unde de fapt trăiește o familie un pic mai mare dar unită.

După bucuria revederii și vizitarea Casei am plecat cu toții spre grădină unde urma să pregătim și felul principal înainte de numărarea clătitelor. Gazdele noastre au pregătit cu multă măiestrie salata, mititeii, cârnații, șunca, o mulțime de bunătăți…

Între timp însă ne-am distrat, am povestit, am râs, ne-am jucat, am legat noi prietenii, ne-am udat cu apă dar cel mai important este că am fost împreună și ne-am simțit bine. După masa delicioasă și o siestă scurtă cu povești s-au mai întâmplat două lucruri importante.

Primul a fost vizionarea mărturiei cu Andrei, mare campion sportiv din Hunedoara decorat chiar de Președintele României. Andrei a participat la mai multe competiții Special Olympics din România și din lume, adunând multe medalii și diplome, iar noi suntem tare mândrii de el. În curând veți putea viziona cu toții povestea lui.

Apoi a urmat un moment special, deoarece Dariu s-a născut fix într-o zi de 1 mai iar noi i-am pregătit o surpriză cu cadouri și tort de înghețată, dar bine-nțeles a primit o mulțime de pupături de la fete mai ales J

La mulți ani, Dariu, încă o dată!

Așadar a fost o zi minunată cu oameni deosebiți, cu bucătari desăvârșiți, cu persoane care au mult potențial!

Singura problemă este că așa de bine ne-am simțit încât am uitat să numărăm clătitele, dar vă putem spune că atâtea se pot face din 5 kg de făină:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *