Dreptul de a trăi în comunitate!

În data de 3 iulie 2013, Eli a fost la București, la conferința care se numește “Dreptul de a trăi in comunitate”. Ea a avut o prezentare unde a vorbit destre diferența dintre a trăi în instituții și în comunitate. Prezentarea ei o puteți vedea aici. Lui Eli îi place mai mult să trăiască în comunitate. Își cunoaște drepturile și știe cui să îi spunâ problemele pe care le are. În instuții nu avea la cine să spună problemele și nu își cunoștea drepturile.

Conferința a fost organizată de asociația „Pro Act Suport” și “Habitat for Humanity”. „Pro Act Suport” este o asociație care scoate oamenii din diferite istituții și le oferă un loc mai bun de a trăi în comunitate. “Habitat for Humanity” este o asociație care construiește case din lemn pentru oamenii din instituții și pentru persoane nevoiașe. La conferința au participat aproximativ 70 de persoane și s-a discutat cum este să trăiești în comunitate. La conferința sa vorbit despre viața în comunitate. La această conferință au participat 2 persoane care au trăit în istituții și au vorbit despre cât de mult le place lor sa trăiească în comunitate. Cele 2 persoane (Simona si Tudor) trăiesc acuma într-o clădire construită din lemn care se numește Casa Tufa. La conferință au mai participat: Raluca Bunea (de la Open Society Foundation), Sima Paulian( de la Ministerul Muncii), Elena Iorga( de la IPP), Cerasela Nicoleta Predescu(de la Pro Act Suport), Georgiana Pascu( de la CRJ).

Asociația Ceva de spus speră ca Ministerul Muncii să începă să închidă instituțiile și să ofere locuire sprijinită in comunitate pentru persoanele aflate în instituții.

Toate persoanele au dreptul să trăiască în comunitate!