În vie fără bariere

De obicei în weekend oamenii obișnuiesc să lenevească . Ei bine, nu și noi, deoarece în 29 Aprilie am petrecut o Sămbătă minunată la Cramele Aramic și Thesaurus Wines.

Am plecat din Timișoara 2 microbuze plin cu iubitori ai vinului și voluntari ai Salonului ROvinHUd.

Prima oprire a fost Cramele Aramic. Am fost întămpinați cu zâmbetul pe buze de Adalbert enologul Cramei. Acesta a început să ne facă turul cramei iar mai apoi ne-a dus în vie.

Am povestit cu el despre lăstari și munca din vie, însă ce m-a impresionat cel mai mult, a fost momentul în care s-a așezat la nivelul celor care eram în scaune rulante, pentru a ne explica mai bine. Pentru noi, utilizatorii de scaun rulant, este foarte important să putem purta o conversație la același nivel , nu doar pentru că este comod dar este și un semn de egalitate.
Din vie am trecut direct în cramă unde am putut vedea aparatele de presare, dezciorchinare și răcire a vinurilor. Am degustat următoarele vinuri : Sauvignon blanc, Chardonnay, Muscat Ottonel, Rose, Merlot. Au fost tare bune toate! 🙂

După 2 ore de discuții și degustări, am luat un prânz delicios iar terasa a început să răsune de voie bună și râsetele noastre, semn că deși grupul era format din persoane cu dizabilități cât și fără, a reușit încă o dată să treacă peste orice bariere .

Ne-am îndreptat apoi spre Thesaurus Wines unde am fost așteptați de Paul care ne-a dus și el în vie și ne-a povestit despre cramă. Mi-a plăcut foarte mult că atât în vie și nu numai ne-am sprijinit unii pe ceilalți și am fost atenți la nevoile celor de lângă noi.

Am trecut apoi la degustare într-o sală elegantă unde ne-am încântat simțurile cu următoarele vinuri : Riesling italian, Sauvignon blanc, Muscat Ottonel, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon. Am avut parte și de experiențe noi, când am gustat pentru prima oară cătină adusă cu mult drag de Paul. 🙂

Înainte de plecare, mi-am luat câteva clipe să admir în liniște priveliștea din vie și să inspir aerul curat. Am dorit să port în suflet amintirea unei zile minunate și incluzive prin care cu ajutorul vinului am reușit să ne apropiem mai mult unii de ceilalți.

Mulțumim cramelor Aramic și Thesaurus Wines pentru ospitalitate și pentru experiența frumoasă! 🙂

Raluca Popescu
CAM00412

CAM00417

CAM00424

CAM00434

CAM00436

CAM00440

CAM00445

CAM00453

CAM00456

CAM00458

CAM00460