Echipa ”Ceva de Spus” s-a întâlnit cu autoreprezentanți din 4 orașe (Lugoj,Deva,Oradea și București) la Băile Felix.
Ne-am adunat cu toții să lucrăm și să învățăm cum să ne spunem povestea.
Dorim cu toți să crestem și să ne autoreprezentăm din ce în ce mai bine.
Am avut 3 zile frumoase în care am putut fiecare să discutăm, să ne cunoaștem mai bine și să învățăm.
La prima activitate, ”Cum să-mi spun povestea”, am învățat cum să facem povestea mai clară și mai frumoasă.
Am învățat cum trebuie să facem mesajul mai ușor de înțeles pentru cei care îl ascultă.
Fiecare am încercat să ne zicem povestea ca să fie cît mai interesantă.
”Munca în echipă” a fost a doua activitate la care am învățat cum este să lucrăm singuri și cum este să lucrăm în grup.
”Viața în comunitate” a fost o activitate la care oameni au putut vorbi deschis despre problemele pe care le au persoanele cu dizabilități în comunitate.
S-a discutat despre copii cu dizabilități și dacă trebuie să meargă la o școală obișnuită.
Părerile au fost diferite , unii au spus ca școala specială e mai bună pentru persoanele cu dizabilități.
La sfârșit toți au fost de acord că cel mai bine este pentru o persoană cu dizabilități să meargă la o școală obișnuită cu profesor de sprijin.
În ultima zi, fiecare participant a dăruit un mic cadou grupului.
Unii au dansat, alții au cântat, alții au pictat și fiecare s-a simțit foarte bine.
Am muncit cu spor și am învățat lucruri noi.
Adaptat: Eli Moldovan
“Eu și povestea mea” a fost denumirea Întălnirii Naționale a Autoreprezentanților “Ceva de Spus”, pe durata celor 3 zile petrecute la Băile Felix din 18-20 Octombrie. Ceva de Spuș-ii din Oradea, București, Deva și Timișoara și-au unit forțele pentru a pune țara la cale.
Scopul este simplu:vrem să creștem,să ne dezvoltăm și să învățăm împreună lucruri noi pe care să le putem aplica în activitatea noastră de autoreprezentare
Am avut 3 zile pline și am putut învăța din workshopuri ,dar și din discuțiile de grup.
Primul a fost “Cum să îmi spun povestea” și am putut învăța câteva ” trucuri magice” pentru a da viață unor povești de succes, inspirate din experiențele proprii. Am putut afla cum povestea noastră poate avea un impact cât mai mare asupra auditoriului, astfel încât mesajul nostru să poată ajunge acolo unde trebuie. La final participanții au experimentat cum își pot spune propria poveste.
“Munca în Echipă” a fost cel de-al 2-lea workshop. Am discutat ce este o echipăși ne-am împărțit în grupuri mici iar scopul acestei activități a fost să vedem cum este mai bine să lucrăm. În echipă sau individual.Am aflat atât avantaje cât și dezavantaje.
“Viața în comunitate” a fost un subiect care a stârnit multe controverse iar participanții s-au implicat activ în discuții.Ce înseamnă incuziune,includere și excludere au fost doar câteva dintre întrebările care au dat startul dezbaterilor,concluzia fiind că incluziunea trebuie să fie prezentă în toate domeniile.
Cum puteam încheia altfel aceste zile frumoase decât aducând o amintire simbolică întregului grup? Fiecare participant a avut ocazia să dăruiască ceva grupului. Am dansat,cântat și desenat și ne-am încărcat cu multă energie pozitivă,să ne ajungă până când ne vom revedea și în tot ceea ce vom face în lupta noastră pentru o viață mai bună.