La Universitatea de Vest se poate!

Cristina, Raluca și Cosmin sunt sudenți la facultate. Ei au avut diferite probleme: nu au putut folosi liftul, nu au locuri de parcare rezervate, secretarele nu se comportă frumos, și altele.

Pentru a le rezolva s-au dus la conducerea facultății. Au fost primiți într-un mod prietenos. Conducerea le-a promis că va rezolva problemele studenților cu dizabilități.

Ei vor să facem o listă lungă cu problemele de la facultate. Pentru asta trebuie să întrebăm toți studențiii cu dizabilități.

Joia mare este o zi importantă pentru studenții cu dizabilități ai Univeristății de Vest. Astăzi Raluca, Cristina și Cosmin, studenți ai universității au fost în audiență la domnul Prorector Mădălin Bunoiu pentru a discuta problemele cu care se confruntă studenții cu dizabilități.

Am vrut să atragem atenția asupra obstacolelor pe care le întâmpinăm pe durata studiilor ca de exemplu: lipsa parcărilor rezervate persoanelor cu dizabilități, problemele privind accesul la lifturi, accesibilitatea sălilor și a materialelor de curs, problema toaletelor amenajate, folosirea instrumentelor asistive atât la cursuri cât și la examene, accesul la informații, schimbarea atitudinii cadrelor didactice, lipsa de respect afișată de către secretarele facultăților, etc.

Am fost plăcut surprinși să vedem că domnul Prorector a luat în serios scrisoarea noastră și l-a invitat și pe domnul Profesor Sorin Predescu, implicat în proiecte care vin în sprijinul studenților cu dizabilități. Dânșii au fost foarte deschiși și după ce am discutat problemele semnalate de noi ne-au asigurat că le vor analiza punct cu punct și le vor rezolva în următoarea perioadă.

Ne bucurăm să avem doi aliați importanți în demersul nostru urmând să ne revedem peste aproximativ 3 săptămâni pentru a discuta și găsi soluții concrete împreună. Ne dorim ca acesta să fie începutul unei bune colaborări între conducerea Universității și grupul nostru pentru a avea o Universitate accesibilă din toate punctele de vedere care să corespundă nevoilor tuturor studenților cu dizabilități indiferent de gradul și tipul dizabilității. Pentru aceasta însă avem nevoie și de ajutorul celorlalți colegi pentru a avea o listă cât mai completă privind problemele cu care se confruntă fiecare student cu dizabilități.

Noi am avut curajul să luăm inițiativă în rezolvarea problemelor, să treceme peste temerile pe care le-am avut și am găsit deschidere, amabilitate, înțelegere și voință pentru rezolvarea problemelor cu care ne confruntăm. Iată că se poate, trebuie doar să spunem ce ne supără, ce ne deranjează!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *