Oficial suntem membri ai Forumul European al Tinerilor cu Dizabilităţi (EDF Youth)!

Recent, noi, ca şi grup, am avut parte de o surpriză minunată venită din partea Forumului European al Tinerilor cu Dizabilităţi (EDF Youth) al cărui fondator este Patrick Clarke. Am avut ocazia să-l cunoaştem la conferinţa internaţională “Hear our voices” din Portugalia, organizată pentru autoreprezentanţii din lumea întreagă. După discuţiile purtate cu el, ne-a propus să facem parte din această reţea europeană, fapt care ne onorează. Şi de aici a început colaborarea noastră.

Forumul European al Dizabilităţii este o organizaţie neguvernamentală, independentă care reprezintă interesele a 80 de milioane de persoane cu dizabilităţi din Europa. Este singura platformă europeană condusă de persoane cu dizabilităţi şi familiile acestora. Este vocea persoanelor cu dizabilităţi din Europa.

În cadrul EDF există şi comitetul tinerilor cu dizabilităţi care are rolul de a include tinerii în documentele şi politicile EDF şi de a creşte gradul de conştientizare despre nevoile tinerilor cu dizabilităţi conform cu angajamentele recente.

Ne bucurăm foarte mult de această oportunitate, deoarece făcând parte dintr-o organizaţie europeană avem acces la mai multe informaţii şi putem învăţa din experienţa altor organizaţii din domeniul dizabilităţii.

Mai mult informaţii despre EDF youth puteţi găsi la: www.edf-feph.org

Raluca Popescu